طرز تهیه سوهان عسلی در خانه

سوهان عسلی یکی از شیرینی های خشک و خوشمزه است که می توان زمان زیادی آن را نگهداری کرد و جایگزین مناسبی به جای قند و آبنبات است ، می توان همراه با چای یا به تنهایی مصرف شود.

این شیرینی دارای خواص فراوانی است و می توان در خانه آن را تهیه کرد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با طرز تهیه سوهان عسلی در خانه آشنا کنیم

سوهان عسلی

حتما تا به حال شیرینی سوهان را خورده اید و یا اسم آن را شنیده اید. این شیرینی خوشمزه متعلق به استان قم می باشد و به نام سوهان قم نیز معروف است. البته در چند سال اخیر اکثر شهرهای ایران این شیرینی را تولید می کنند و کیفیت آن نیز بسیار عالی است. البته سوهان عسلی کمی با سوهان متفاوت است ولی خوشمزگی خاص خود را دارد و طرفداران بسیاری به دنبال آن هستند.

مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی:

  • عسل سفت و با کیفیت : سه قاشق سوپ خوری معادل ۱۵۰ گرم
  • خلال بادام یا پسته: نصف پیمانه
  • شکر: یک پیمانه سر خالی
  • زعفران سائیده اعلا: یک قاشق چایخوری
  • کره گیاهی یا حیوانی: چهار قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی
مواد لازم برای تهیه سوهان عسلی

طرز تهیه سوهان عسلی:

  • خلال بادام را شسته ( البته به جای بادام می توان از هر نوع آجیل دیگر نیز استفاده کرد) و در صافی قرار می دهیم تا آب آن خشک شود.
  • در ظرف خشک عسل، کره ( در صورت نبود کره می توان از روغن استفاده کرد) و شکر را مخلوط کرده بر روی حرارت می گذاریم تا یک دست شود.
  • مواد داخل ظرف را هم می زنیم تا شکر حالت کاراملی پیدا کند. بعد بادام را به شکر اضافه می کنیم تا بادام ها نیز کمی طلایی شوند.
  • زعفران را در آب جوش حل می کنیم ( برای بهتر رنگ دادن زعفران می توانید آن را دم کنید) و به مواد اضافه می کنیم. در این حالت دیگر خیلی مواد را هم نمی زنیم.
  • اگر شکر شما و مغز بادام کامل با هم مخلوط شده باشد و مواد غلظت کافی را پیدا کرده باشد کار تمام است ولی برای اینکه بهتر متوجه شوید که سوهان شما آمده شده است یا نه بهتر است کمی از مواد را کنار سینی ریخته اگر مواد سریع بست و شکل سوهان عسلی را به خود گرفت کار تمام است درغیر اینصورت هنوز نیاز به حرارت دارد.
  • اگر سوهان شما غلظت لازم را پیدا کرده بود ظرف را از روی حرارت برداشته و با کمک یک قاشق مواد را در داخل سینی چرب می ریزیم و در اخر با پودر پسته تزئین می کنیم.
  • بعد از سرد شدن شما می توانید به راحتی سوهان ها را از ظرف جدا کرده و در ظرف مورد نظر بچینید.

فوت کوزه گری تهیه سوهان عسلی:

  • معمول ترین نوع سوهان عسلی زعفرانی است ولی شما می توانید در طعم های مختلف آن را تهیه کنید برای این کار می توانید از پوست پرتقال و یا آب آن و یا لیمو ترش استفاده کنید در این حالت سوهان شما کمی ترش مزه می شود البته نباید بیش از چند قطره آب پرتقال استفاده کرد زیرا مقدار زیاد باعث می شود تا بافت سوهان تغییر شکل دهد.
  • اگر می خواهید سوهان خود را در طعم های مختلف تهیه کنید بهتر است در آخر مایعات را به آن اضافه کنید.
  • مایع سوهان را نباید زیاد هم زد زیرا باعث جدا شدن روغن از بافت سوهان می شود.
  • بهتر است بعد از تهیه سوهان را در جای خشک و خنک نگهداری کرد چون احتمال باز شدن وجود دارد.
  • بعد از اماده شدن سوهان نباید آن را در ظرف نم دار قرار داد زیرا باعث چسبیدن شیرینی به همدیگر و ظرف می شود.

نکته

  • موادی که در بالا عنوان شد برای مصرف ۴ نفر است شما می توانید با توجه به نیاز و امکانات مقدار حجم مایع را بیشتر و یا کمتر کنید.
  • زمان پخت حدودا ۲۰ دقیقه است.
  • شاید در وحله اول تهیه سوهان عسلی آسان به نظر برسد ولی مطمئنا دارای اصول و قوانین خاص خود است پس اگر دفعه اول سوهان شما خراب شد نگران نباشید باید چند بار این کار را تکرار کنید.

اگر نمی توانید در خانه این نوع سوهان را آماده کنید می توانید از سایت سوهان عسلی کمالو انواع مختلف سوهان را مشاهده و آن ها را با قیمت مناسب خریداری و درب منزل تحویل بگیرید.